Malzemeler
500gr. kuru bakla,
1 fincan tahin,
Sarımsak,
Kimyon,
Limon,
Pul biber,
Maydonoz,
Zeytinyağı,
Yapımına gelince:
Kabukları soyulan baklalar ezilecek kıvama gelene kadar haşlanır. İçerisine tahin, limon, kimyon, limon, tuz ve sarımsak karıştırılır. Üzerine bol zeytinyağı, pul biber ve maydonoz konularak süsülenir.
Özelliği sıcak servis edilmesidir.
Antakya'da uzun çarşıda alışveriş yaparken karnım acıktı. Esnaf ne yeneceğini iyi bilir diye bir esnafa buralarda "ne yiyebilirim diye sordum" o da "şu ara sokakta baklacı var yiyebilirsin" demişti. Herkes oturmuş sadece bakla yiyor. Başka bir seçenek yok. Bende koca tabağı yemiştim afiyetle.
Sizleri de ben KATREMİZ ANTAKYA MUTFAĞI na beklerim.
Afiyet olsun.
Sipariş tel: 05356538574
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder