1 adet soğan,
180 gr. çiğ köftelik yağsız sinirsiz dövülmüş et,
120 gr. kıyma, (çiğ köfteyle yemek için hazırlayacağınız kıyma, ceviz karışımı için)
4-5 kaşık çekilmiş kırmızı baş biber,
250 gr. ince bulgur,(esmer bulgur daha güzel oluyor.)
Maydonoz,
Ceviz,
Kimyon,
YAPILIŞI
- Bulguru derin bir kabın içine alın.
- Yumuşatabilmek için avucunuzla sıcak su serpiştirip karıştırın.
- Etin 180 gr. lık kısmını tahta tokmakla dövün. (Eti blender da çekebilirsiniz) Sinirleri varsa temizleyin.
- Yumuşaması için koyduğunuz bulgurun içerisine rendelenmiş soğan, yine dövdüğünüz veya çektiğiniz biber, kimyon ve tuz koyun.
- Yoğurulmaya başlanır. Eğer kuru oluyorsa eliniz ıslatılırak yoğurmaya devam edin.
- Bulgur yumuşadığında dövülmüş eti katıp yoğurmaya devam.
- Et ile yoğurma işi yaklaşık 1-1,5 saat sürer.
- Etten bir parça alıp, avucunuzun içerisinde şekil verip servis tabağına alabilirsiniz.
- 120 gr. olan kıymayı zeytin yağın da kavurup içerisine iri doğranmış ceviz ve karabiber ekleyin.
- Maydonozu ince ince doğrayıp üzerine serpiştirip süsleyin.
- Antakya'da sade zeytin yağına da batırılarak yenir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder