3 Aralık 2015 Perşembe

ANTAKYA USULÜ ÇİĞ KÖFTE

MALZEMELER

1 adet soğan,
180 gr. çiğ köftelik yağsız sinirsiz dövülmüş et,
120 gr. kıyma, (çiğ köfteyle yemek için hazırlayacağınız kıyma, ceviz karışımı için)
4-5 kaşık çekilmiş kırmızı baş biber,
250 gr. ince bulgur,(esmer bulgur daha güzel oluyor.)
Maydonoz,
Ceviz,
Kimyon,

YAPILIŞI

  • Bulguru  derin bir kabın içine alın.
  • Yumuşatabilmek için avucunuzla sıcak su serpiştirip karıştırın.
  • Etin 180 gr. lık kısmını tahta tokmakla dövün. (Eti blender da çekebilirsiniz) Sinirleri varsa temizleyin.
  • Yumuşaması için koyduğunuz bulgurun içerisine rendelenmiş soğan, yine dövdüğünüz veya çektiğiniz biber, kimyon ve tuz koyun.
  • Yoğurulmaya başlanır. Eğer kuru oluyorsa eliniz ıslatılırak yoğurmaya devam edin.
  • Bulgur yumuşadığında dövülmüş eti katıp yoğurmaya devam.
  • Et ile yoğurma işi yaklaşık 1-1,5 saat sürer.
  •  Etten bir parça alıp, avucunuzun içerisinde şekil verip servis tabağına alabilirsiniz.
  • 120  gr. olan kıymayı zeytin yağın da kavurup içerisine iri doğranmış ceviz ve karabiber ekleyin.
  • Maydonozu ince ince doğrayıp üzerine serpiştirip süsleyin.
  • Antakya'da sade zeytin yağına da batırılarak yenir.
NOT: ET İLE YAPMAK İSTEMEZSENİZ AYNI İŞLEMLERİ HAŞLANMIŞ PATATESLE YAPABİLİRSİNİZ.

 AFİYET OLSUN.
KATREMİZ ANTAKYA MUTFAĞI






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder